Satunnaiset kuvat

lasit2
lasit4
maljakko_kynatyo
unikkomaljakko_takaa
lapset2
lasit1
ovaali_tulkppaani_vaaleanpunainen
lasit3
ovaali_tulppaani_tarjotin
Maljakoita
kuva 019
lapset4
tulitikkurasiat2
lapset5
ruusu_maljakko_pyorea
unikko_kullan_paalle
lapset6
lasit

Yhteystiedot

Posliinitori Oy
Soidintie 6
00700 HELSINKI
puh. 09 345 5855
fax, 09 345 5688

Upea kiiltomusta pinta

Jos haluat laajalle pinnalle pysyvän, hyvän mustan värin (pulverivärin) tee käyttämäsi värin ja öljyn sekoitus sekä lisää siihen kaksi tippaa kiiltokultaa. Sekoitettaessa väriä ja kultaa keskenään käytä muovista palettiveistä (ei metallista - metalli voi reagoida kullan kanssa ja pinnasta ei tule toivottua).

Toinen hyvä keino on tuputtaa esine keltaisella värillä tasaiseksi ja polta esine. Tämän jälkeen lisää musta pulveriväri keltaisen päälle ja pinnasta tulee kiiltävä, tasainen ja pysyvä.

Pidempää ikää siveltimillesi

Älä leikkaa siveltimestäsi yhtä tai kahta törröttävää/harottavaa karvaa pois vaan kasta pensseli muutamia kertoja kiehuvaan veteen. Pensselin karvat vetäytyvät suppuun ja näin pensselisi on taas käyttövalmis seuraavaa kertaa varten.

Muistathan, että joka maalauskerran jälkeen siveltimet tulee puhdistaa huolella esim. vesiliukoisia värejä käyttäessä pelkkä vesipesu ei riitä, vaan pensselit tulee puhdistaa vesiliukoisessa öljyssä tai ohenteessa.

Pensseleitä ei koskaa saisi jättää tai säilyttää harjapuoli alaspäin edes maalauksen aikana esim. vesikupissa vaan aina pöydällä tai sivellintuen päällä.

Työn pinnan hiominen polttokertojen välillä

Muista hioa poltettu työ ennen seuraavaa maalauskertaa hiontasienellä tai ohuella hiontakalvolla. Pinnan epätasaisuudet poistuvat hiomalla ja väri tarttuu paremmin esineen pintaan - myös pensselisi käyttöikä pitenee.

Kaakelille maalattaessa

Kun maalaat kaakelilaatalle, puhdista esineen pinta asetonilla tai vedellä ennen maalausta. Esinettä ei saa puhdistaa juoksevan veden alla, sillä sen rakenne kastuu ja esine halkeaa poltossa hyvin helposti.